1. lépés: szemhéj melegítés

Melegítsük meg a relaxem® szemmaszkot a használati útmutatóban leírtak szerint.
Fontos: ellenőrizzük a szemmaszk hőmérsékletét a csuklónk belső feléhez érintve, mielőtt szemeinkre helyeznénk. Helyezzük csukott szemhéjainkra és hagyjuk így rajta kb. 5 percig.

2. lépés: szemhéj masszírozás

Vegyük le a szemmaszkot. Tiszta kézzel, ujjbegyünkkel óvatosan masszírozzuk át a szemhéjszélt. Alsó szemhéj esetén az alulról felfelé, a felső szemhéj esetén a felülről lefelé irányuló mozdulatokat ismételgessük, a külső szemzugtól az orr felé haladva.

3. lépés: szemhéj szél tisztítás

Amennyiben észlelünk beszáradt váladékot a szempillák tövénél, tisztítsuk le a szemhéj széleket, pl. speciálisan erre a célra készült szemhéj törlőkendővel. Kiegészítésként műkönny csepp alkalmazása is indokolt lehet, a kezelőorvos utasítása szerint.

Figyelmeztetések:

  • Ne használjuk közösen ugyanazt a melegítő maszkot!
  • Szemhéj belső felszínét ne törölgessük!
  • Ügyeljünk rá, hogy ne érjünk a szemünkhöz, így elkerülve az esetleges mikro sérüléseket!
  • Gyermekek esetén: ügyeljünk a biztonságra, a masszírozást fokozott óvatossággal végezzük!
  • Kontaktlencse használat esetén javasolt a lencse eltávolítása a műveletsor előtt!
  • Bizonyos szembetegségek, illetve szemműtétek esetén a szemmaszk használata nem ajánlott. Bármely szembetegség vagy szemműtét esetén egyeztessen a kezelőorvosával a termék használatáról.

© A tartalom felhasználása kizárólag a Stimulus Kft. írásbeli hozzájárulásával lehetséges. A relaxem®  védjegy a Stimulus Kft. tulajdona.